top of page

Fysiurgisk Massage

Hvad er fysiurgisk massage?

Den fysiurgiske massage er en dybdegående massage, som er bygget op på et grundlag af en række forudsætninger. En af forudsætningerne er, at kroppen bl.a. består af energi, som kan mærkes via massage.

Energiopbygningen sker gennem åndedrættet og stofskiftet. Krop og sjæl er uløseligt forbundne. Følelsesmæssige problemer kan ses og mærkes i kroppen som energistandsninger (overspændthed, kulde, uro, stivhed). På samme måde vil kroppens skavanker, infiltrationer eller stress påvirke psyken.

Energistandsningerne kan ændres ved massage, bevidstgørelse og bearbejdelse.

Stress

Vi kender alle sammen til en stresset periode, hvor vi har for mange ting om ørene, eller der sker ændringer i vores liv, som vi skal lære at håndtere.

Stress kan vise sig gennem forskellige symptomer, der enten optræder enkeltvis eller i kombination.

Når kroppen gør opmærksom på stress, viser det sig ofte ved følgende symptomer:

  • Muskelspændinger

  • Overfladisk vejrtrækning

  • Myoser

  • Hovedpine

  • Mavesmerter

  • Forhøjet blodtryk

  • Uro i kroppen

  • Søvnbesvær

  • Træthed

 

Her vil massagen også gøre sig gældende, da du gennem massagen kommer til at slappe af og derved afhjælper stress.

Hvad gør massagen for dig?

Når muskler spændes, bliver fibrene tykke og lukker delvis for blodgennemstrømningen. Derved ophobes der affaldsstoffer, eller mere rigtigt betegnet biprodukter, og musklen kommer til at mangle ilt. Ilten er en forudsætning for, at musklen kan slippe spændingen igen. Når musklen mangler ilt begynder en ond cirkel, for muskelspændinger giver smerter, der automatisk får dig til at spænde yderligere.

Den samme situation kan også opstå for åndedrætmusklerne. Når åndedrætmusklerne er spændte eller påvirket af spændingerne fra andre steder i kroppen, kan brystkassen ikke give ordentligt efter, hvilket er en forudsætning for en dyb vejrtrækning. Vejrtrækningen bliver derimod kort og overfladisk. Dette gør, at der ikke kommer ordentlig luft ned i lungerne og ud i kroppen.

Gennem massagen lærer du at slappe af, så kroppens stress tilstand aftager.

Når en muskel masseres, smidiggøres de tykke og spændte muskelfibre, der før lukkede for blodomløbet, således at der nu løsnes op for spændingen og sørget for fri blodgennemstrømning.

Musklen kan nu komme af med de ophobede biprodukter, mens ilt optagelsen også forbedres. Sådan fjernes spændingerne lidt efter lidt, og smerten aftager.

Myoser

Hvis muskelspændinger optræder i en længere periode, kan de udvikle sig til myoser.

Myoser er indkapslede muskelspændinger med dårlig blodgennemstrømning. Dette kan afhjælpes med få behandlinger.

bottom of page